Dak type voor zonnepanelen

Om zelf uw eigen energie op te kunnen wekken is het installeren van zonnepanelen op het dak van uw woning een goede investering. Het kan zijn dat u al weet hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, welk rendement en aan welke kant van uw dak ze bevestigd moeten worden. Maar hoe weet u nu of uw dak type voor zonnepanelen in aanmerking komt? En welke panelen en bevestigingssysteem moet er gebruikt worden? Bij Zonnepanelen Limburg kunt u met al deze vragen terecht voor advies over een passend dak type voor zonnepanelen. 

Welk dak type is geschikt voor zonnepanelen?

Een ervaren leverancier met een ruim assortiment aan bevestigingssystemen kan op bijna iedere soort dak zonnepanelen bevestigen. Zonnepanelen komen het meest voor op een schuin dak, bijvoorbeeld op een piramidedak of zadeldak. Het voordeel van zonnepanelen laten installeren op een schuin dak is dat er al een natuurlijke helling is. Zo hoeft er minder materiaal gebruikt te worden om de zonnepanelen schuin te laten staan dan op een vlakke ondergrond. Dit maakt een schuin dak het meest voorkomende dak type voor zonnepanelen. Maar er kunnen ook zonnepanelen geplaatst worden op een plat dak door een systeem te gebruiken waardoor de zonnepanelen toch schuin in een bepaalde hellingshoek staan.

Soort dakbedekking

Het materiaal waar het dak van gemaakt is, wordt ook meegenomen wanneer overwogen wordt hoe de zonnepanelen geplaatst moeten worden. Het is mogelijk om op bijna iedere soort dakbedekking zonnepanelen te bevestigen. Het soort dakbedekking dat het meest voorkomt zijn dakpannen. Op een dak met dakpannen worden zonnepanelen geplaatst met dakpanhaken. Het is echter ook mogelijk om zonnepanelen te bevestigen met een indaksysteem. Dan liggen de zonnepanelen in het dak tussen de dakpannen. Dit is een optie waarmee u geld op dakpannen kunt besparen bij het aanleggen van een nieuw dak. Een indaksysteem wordt ook gebruikt bij een rieten dak. Een ander geschikt dak type voor zonnepanelen is een bitumen dak. De zonnepanelen worden op een bitumen dak geplaatst met een ballastsysteem, zodat er niet geboord hoeft te worden. Bij een bitumen dak bestaat namelijk een kans op lekkage als erin geboord wordt voor zonnepanelen. 

Een oplossing bij ieder dak type voor zonnepanelen

Wanneer u twijfelt over of uw dak type voor zonnepanelen geschikt is, kunt u het beste een expert raadplegen. Bij Zonnepanelen Limburg bedenken we een passende oplossing voor uw situatie. Hierbij nemen we alles in overweging, van de grootte van uw dak tot het soort dakbedekking en de hellingshoek. Zolang u de eigenaar bent van het dak en er voldoende zon op uw dak valt, is bijna ieder dak type voor zonnepanelen geschikt. Als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dak, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Ontdek de mogelijkheden

Met zonnepanelen Limburg