Wat is salderen bij zonnepanelen?

Wat zijn de beste zonnepanelen van 2023?

Wat is salderen bij zonnepanelen? De salderingsregeling maakt het mogelijk om de stroom die je teruglevert aan het net te verrekenen met je eigen verbruik. De afbouw van deze regeling leidt tot veel misverstanden over het rendement van zonnepanelen. Daarom vertellen wij je waarom het – ook nadat de regeling is afgebouwd – gunstig is om zonnepanelen te laten installeren.

De salderingsregeling

Wat is salderen bij zonnepanelen en wat gebeurt er met de stroom die je overhoudt? De hoeveelheid stroom die door je zonnepanelen wordt opgewekt, is natuurlijk niet even hoog als de hoeveelheid stroom die door je huishouden wordt verbruikt. Op bewolkte dagen verbruik je misschien meer dan je opwekt, maar op zonnige dagen kan het best zijn dat er een overschot is. De energie die je niet gebruikt, wordt vervolgens teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Omdat de overheid het belangrijk vindt dat het voor mensen aantrekkelijk is om te investeren in zonnepanelen, is ooit de salderingsregeling ingevoerd.

Het afbouwen van de salderingsregeling

Wat is salderen bij zonnepanelen en waarom wordt de regeling afgebouwd? De salderingsregeling houdt in dat de teruggeleverde energie met je eigen verbruik wordt verrekend. Van de energie die je van de energieleverancier hebt afgenomen, wordt de teruggeleverde energie afgetrokken. Alleen over het bedrag dat je dan overhoudt, betaal je verbruikskosten, energiebelasting en btw. De overheid wil deze regeling echter afbouwen van 2025 tot 2031. Ieder jaar kun je iets minder salderen. Betekent dit dat het investeren in zonnepanelen minder aantrekkelijk wordt?

Je kunt nog steeds profiteren

Het is zeker niet minder voordelig om zonnepanelen te laten installeren. Ook al wordt de salderingsregeling afgebouwd, kun je nog steeds profiteren van zonnepanelen. Zeker als je gebruikmaakt van onze service en je door ons van advies laat voorzien. De salderingsregeling is voordelig, maar is lang niet het enige wat maakt dat zonnepanelen goed zijn voor je portemonnee. Wat voordelig is aan het salderen bij zonnepanelen kun je bovendien op verschillende manieren compenseren. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van het juiste type zonnepaneel en het plegen van onderhoud. Door onze specialisten naar jouw specifieke situatie te laten kijken, kun je de opbrengst van je zonnepanelen aanzienlijk verhogen.

Zo snel kun je je zonnepanelen terugverdienen

De vraag ‘wat is salderen bij zonnepanelen?’ is allang niet meer interessant als je er eenmaal achter komt hoe snel je je zonnepanelen kunt terugverdienen. Natuurlijk is de salderingsregeling een voordelige optie. We raden je dan ook zeker aan om hier optimaal gebruik van te maken zolang het nog kan. Je kunt er echter op vertrouwen dat je investering ook zonder deze regeling voordelig zal uitpakken. Al binnen vijf jaar kun je je investering al terugverdienen. Als de terugverdientijd eenmaal is verstreken, bespaar je kosten en ben je een stuk minder afhankelijk van de prijsschommelingen binnen de energiemarkt. Met behulp van onze service kun je de terugverdientijd zo kort mogelijk houden.

De techniek van zonne-energie

De salderingsregeling mag dan wel worden afgebouwd, maar zonnepanelen worden wel steeds efficiënter. Dankzij innovatieve technologie kun je zelfs op bewolkte dagen efficiënt energie opwekken. Het rendement is in de loop der jaren steeds hoger geworden. Deze trend zal in de toekomst ongetwijfeld worden doorgezet. Naast dat zonnepanelen vergeleken met vroeger meer energie opwekken, zijn er inmiddels ook meer verschillende typen verkrijgbaar. Ieder type zonnepaneel kent andere voor- en nadelen. Je kunt dit in je voordeel gebruiken door een type zonnepaneel te laten installeren dat voor jouw situatie het meest geschikt is. Onze specialisten kunnen je daar uitstekend over adviseren.

Onderhoud

Een andere manier om het rendement van je zonnepanelen te verhogen, is door ze te laten onderhouden door een professional. Bij een onderhoudsbeurt worden je zonnepanelen onder meer schoongemaakt en gecontroleerd op mankementen. Wanneer zonnepanelen schoon zijn, wekken ze meer energie op, gaan ze langer mee en verhoog je dus het rendement. Door goed te controleren op schade en andere problemen, kun je hoge reparatiekosten voorkomen. Je kunt zowel de installatie als het onderhoud aan ons overlaten. Op deze manier helpen we je om optimaal te profiteren van zonne-energie.

Wat is salderen bij zonnepanelen: conclusie

We begonnen met de volgende vraag: wat is salderen bij zonnepanelen? Na een uitleg over de salderingsregeling en de afbouw ervan kwamen we tot de conclusie dat het investeren in zonnepanelen nog steeds rendabel is. Investeer ook in zonne-energie en ontdek de voordelen. Zowel op het gebied van kostenbesparing en duurzaamheid is het investeren in zonnepanelen voordelig. Neem gerust contact met ons op als je wilt weten wat er voor jou mogelijk is.

UW EIGEN LAADPAAL IN LIMBURG

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in

Wil je zonnepanelen laten installeren in Limburg? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze specialisten. We kijken graag met je mee en zorgen voor een oplossing op maat. Zo verzorgen we niet alleen een deskundige montage, maar kun je tevens rekenen op uitstekende service. Klaar om duurzaam te leven? Neem snel en eenvoudig contact op!