-
Mijn dak ligt voor een gedeelte in de schaduw van gebouwen of bomen. Kan ik dan zonnepanelen gebruiken?
Zeker. Door gebruik te maken van verschillende deelsystemen zorgt u ervoor dat energie verlies door schaduw in een gedeelte van het totale systeem wordt opgevangen zodat de rest van het systeem alsnog optimaal kan produceren.
-
Wek je ook energie op als het bewolkt is?
Ja, de zonnepanelen werken op daglicht en dus ook op bewolkte dagen. Wat met name belangrijk is bij het bepalen van de opbrengst, is het aantal zonuren, niet alleen de warmte. Deze periode schijnt de zon volop en zijn er maar weinig wolken boven ons land te zien. Hierdoor leveren zonnepanelen langere tijd energie, waardoor het verlies van opbrengst per saldo niet veel scheelt. Wist u dat zonnepanelen het meeste opleveren in de lentemaanden, wanneer de zon volop schijnt maar het nog niet zo warm is? De zon staat dan al hoog en kan voldoende energie opleveren. De ideale temperatuur voor zonnepanelen is 25 graden Celsius bij een lichtintensiteit van 1000 Watt per m2.
-
Welk dak is geschikt voor zonnepanelen?
Ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Zowel een pannen dak als een plat dak zijn geschikt voor zonnepanelen als ook daken die naar het noorden of oosten zijn gericht. Ook daken met golfplaten zijn geen enkel probleem voor zonnepanelen.
-
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Tijdens een vrijblijvende kennismaking bekijken we de situatie en delen we graag de opties met u.
-
Wek ik in de winter ook stroom op?
Dat zonnepanelen het meest opbrengen in de zomer bij direct daglicht klopt, maar dat betekent niet dat de panelen in de winter niet rendabel zouden zijn. Zonnepanelen werken op licht en wekken dus het hele jaar energie op, ook bij bewolkt weer. Hiervoor hoeft de zon dus niet te schijnen. In de periode van maart tot oktober brengen zonnepanelen nog steeds 30% van de jaarlijkse energie op. De overige 70% wordt tussen april en september opgewekt. Het is dus waar dat de panelen in de zomer meer rendement leveren, maar misschien niet zo veel meer als u in eerste instantie zou verwachten.
-
Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?
In Nederland kunt u sinds 1 januari 2003 zonnepanelen en zonneboilers zonder vergunningen plaatsen. Uitzondering vormen woningen die als monument zijn aangemerkt en woningen die deel uitmaken van een beschermd stads- of dorps- gezicht. Hiervoor heeft u een omgevingsvergunning nodig.
-
Betaal ik btw over de zonnepanelen?
Als particulier betaalt u geen BTW bij de aanschaf van zonnepanelen. Wij berekenen simpelweg geen BTW op de factuur voor particulieren. Zo kunt u optimaal financieel genieten van zonne-energie, zonder de rompslomp van papierwerk om btw terug te vorderen. Bij de zakelijke aanschaf van zonnepanelen betaalt u in eerste instantie de btw, die u in uw aangiftes kunt terugvorderen.
-
Welke laadpaal heb ik nodig voor mijn elektrische auto?
Zonnepanelen Limburg werkt met diverse merken voor laadpalen. Zo is er altijd een passende oplossing voor uw situatie.
-
Is een vergunning nodig voor het plaatsen van een laadpaal?
Als u de auto op eigen terrein parkeert dan is een vergunning voor een laadpaal in de regel nooit nodig. Parkeert u de auto op een openbare plek? Dan dient u dit bij de gemeente na te vragen. Er zijn gemeenten die ook laadpalen verzorgen, echter is de laadpaal dan openbaar en kan iedereen hier zijn/haar auto aan opladen.
-
Hoe snel kan ik opladen?
Bij het aanschaffen van een laadpaal is het belangrijk om te weten hoelang het duurt voordat jouw type auto is opgeladen. Bij een vrijblijvende kennismaking bekijken we de situatie en krijgt u een voorspelling van de beste oplossing.